Veel Gestelde Vragen

Plat
Na een aanpassing van onze test die stabiel suboptimaal lag, liggen we nu op het niveau van de referentie. In plaats van een scoreverbetering zien we dat het laatste punt als uitbijter wordt aangemerkt en blijft onze score onveranderd. Hoe kan dit?
Gebruiker: alma
Datum: 11/21/2017 4:36 p.m.
Aantal keren bekeken: 95
Stand: 0

SKML streeft inderdaad naar ondersteuning van de 4O systematiek. We willen afbeelden of een interferentie heeft geholpen. Door de juiste ligging van het laatste punt, ziet u dat uw interferentie goed was. Dat zich dit niet onmiddellijk in een betere score vertaalt, komt door de dubbele uitbijterprocedure. We verwijderen niet alleen punten die zoveel van referentie of consensus afwijken dat ze waarschijnlijk niet representatief zijn, maar ook waarden die teveel afwijken van de eigen regressielijn. Daardoor kan het voorkomen dat bij een trendbreuk van een stabiel, maar verkeerd liggend proces, kortdurend, betere punten als uitbijter worden aangemerkt. Omdat nieuwe punten door de tijdweging extra gewicht krijgen in de regressielijn, zal dit probleem nooit lang duren.
Bovendien passen we vanaf 2015 een tolerantere uitbijterprocedure toe, waardoor punten niet meer binnen 3 sd, maar 4 sd van hun eigen regressielijn moeten vallen.

VorigeVolgende
printer icoon-a-klein icoon-a-groot icoon-vlag-engels icoon-vlag-nederlands